interieur

Bedrijven en organisaties

Vaak voel je het meteen als je een gebouw of kantoor binnenloopt waar goed is nagedacht over inrichting en uitstraling. Voelt een bezoeker zich prettig en welkom? Dat heeft alles te maken met kleuren, materialen en het gebruik van ruimte. Ik heb ervaring met het begeleiden van verbouwingen en interieuradvies aan organisaties. Dit heb ik te bieden:

 • Interieuradvies, of het nu gaat om licht, ruimtegebruik, kleuren of meubilair
 • Het uitvoeren en de coördinatie van een nieuwe inrichtingsplan
 • Contact houden met aannemers en uitvoerenden

Particulieren

Het lijkt zo simpel in die woonprogramma’s op tv. Er is een probleem, je maakt een moodboard, je gaat naar de winkel en een uur later is daar het resultaat. In werkelijkheid is het vaak ingewikkelder. Kleuren, ruimte, vormen, stoffen, meubels: het is een grote puzzel en er moeten allerlei beslissingen worden genomen. Kan je daarbij hulp van een professional gebruiken? Ik geef interieuradvies aan particulieren en bedrijven, maar daarbij ben ik niet uit op een ‘extreme makeover’. Belangrijk is dat mensen zich prettig voelen in hun eigen huis, op hun werkplek of als bezoeker in een bedrijf.

Hoe ga ik te werk?

In een introductiegesprek stellen we samen vast wat de opdracht is en hoe ik die ga uitvoeren. Ik vorm een beeld van je voorkeuren en wensen: waar houd je van, wat voor gewoontes zijn belangrijk en wat zijn je verwachtingen. Denk aan:

 • een kleurenplan (welke kleuren waar toegepast)
 • een probleem met de indeling oplossen
 • meer eenheid in je interieur
 • hulp bij het combineren
 • voorstellen voor stoffering (raambekleding, combinaties behang/schilderwerk, vloer)
 • verlichtingsplan
 • keuze meubilair
 • andere sfeer en stijl

Afgeronde opdrachten

Stilteruimte in verpleeghuis Nolenshaghe in Den Haag

In dit verpleeghuis bedacht en coördineerde ik de inrichting van een stilteruimte. De ruimte moest voldoen aan de eisen die gelden in een verpleeghuis: de muren, harde vloeren en het algemene licht waren een gegeven, maar het moest een uitnodigende ruimte worden met een verstilde sfeer, waar iedereen welkom is om te bidden, te mediteren, te herdenken of om gewoonweg te zitten.
Het resultaat: er staan moderne, goedzittende stoelen in fijne kleuren. De gedachteniswand bestaande uit “huisjes voor de ziel”: vilten bolletjes met geborduurde teksten, ze symboliseren de kringloop van het leven. De ruimte biedt plaats aan mensen van verschillende culturele achtergronden, daarom heeft een van de wanden een installatie van oude en antieke borden met daarop afbeeldingen van religieuze plaatsen en symbolen uit Den Haag; de gordijnen zorgen voor een huiselijke sfeer.

Herinrichting buurt-en kerkhuis de Oase

In de Haagse buurt Spoorwijk heb ik een buurt- en kerkhuis opnieuw ingericht. Dat was een uitdaging: het gebouw heeft diverse functies en voor iedere activiteit moest een eigen opbergruimte komen. Voorheen slingerden die spullen in het rond waardoor de ruimte een onoverzichtelijk geheel werd. Door nieuwe vloerbedekking en nieuw schilderwerk veranderde het gebouw in een modern geheel, waar rommel makkelijk weggewerkt kon worden. Tegelijkertijd verdween door bezuinigingen de wijkbibliotheek. In samenwerking met de gemeente heb ik in een van de ruimtes een verdieping gecreëerd, met daaronder een kleinere bibliotheek vooral gericht op kinderen, met genoeg ruimte voor (creatieve) bijeenkomsten, maar ook vergaderingen.