over elly

Als je het van te voren bedachte beeld in je hoofd loslaat, leert vertrouwen op wat je handen kunnen, leert vertrouwen op wat je bron – je binnenste – je vertelt, en wat het materiaal – de natuur en het vilt – doet, dan komt het altijd goed.

Elly Poldervaart Sekeris heeft na haar carrières als onderwijzeres, communicatieadviseur en beeldredacteur de opleiding interieurstylist aan de Artemis Styling Academie Amsterdam afgerond.
Ze leerde vilten van Inge Evers, en dat raakte haar zo dat ze haar baan opzegde. Ze ging werken als zelfstandig kunstenaar en docent, en gaf daarmee haar liefde voor textiel- en papierkunst de ruimte.
Bij Zijdelings en elders volgde ze meerdere masterclasses over vilt, surface design en verfmethodes van Sandra Meech, Ruth Isset, Inge Evers, Irene van de Wolf, Chung Im Kim en Michel Garcia.
Ze maakt vilten doeken en objecten, doet het liefst grote projecten samen met opdrachtgevers en anderen op de rand van community art.

Kleur is voor haar onmisbaar en onmiskenbaar aanwezig in haar werk.

Ook is ze al jaren aan het ecoprinten en verven met natuurlijke stoffen en ze blijft haar kennis verdiepen.
In de workshops die zij geeft deelt ze met enthousiasme/bevlogenheid haar kennis.
Thema’s die een belangrijke rol spelen in haar werk: onrustig verlangen, intrigerende (familie)relaties, broze kwetsbaarheid, stilte, persoonlijke groei, verwondering en de onvoorspelbaarheid van de natuur.