workshop beitsen

Workshop beitsen en verven

Om een beetje op te warmen beginnen we het seizoen met 1 of 2 lessen over beitsen en verven.
Les 1, vrijdag 24 maart, gaan we het beitsen doornemen. Dat betekent dat we veel zullen praten en recepten lezen en we zullen ook een beits samen maken. Er zijn ontelbare recepten. In de praktijk zul je je keuzes maken.
Ook komen er de laatste jaren nieuwe manieren van beitsen bij. En ook worden oude beitsmethoden weer uit het stof gehaald.
Een goede vraag voor deze tijd is natuurlijk hoe je zo duurzaam mogelijk kunt werken. Dat komt dus ook aan de orde.  Goed leren beitsen is een belangrijke basis. Of je nu gaat verven of botanisch printen of allebei.
Na de lunch maken we een verfbad met cochenille en verven we proeflapjes. Met deze proeven gaan we andere dingen doen om de kleur te beinvloeden. Dat betekent dat we de hele middag kunnen spelen en uitproberen!

Les 2, 31 maart, gebruiken we om nog meer te verven met oa reseda (wouw) en campeche (blauwhout) en evt nog andere verfstoffen. Als huiswerk moet je zelf een paar beitsen van dag 1 uitproberen. Op deze dag ligt de nadruk op het verkrijgen van verschillende kleuren door het veranderen van ph en gebruik van nabeits.

NB les 2 kun je alleen volgen als je ook les 1 hebt gedaan.
Kosten: 1 les € 100,00 , 2 lessen samen € 190,00

Stuur me snel een mailtje als je mee wilt doen, dan stuur ik je alle praktische informatie.