een verhuizingsritueel

Ze ging verhuizen. Ze verzamelde bladeren uit haargeliefde oude stadstuin en ook uit de tuinen van vrienden en van dierbare plekken.
Vandaag kwam ze daarmee een zijden doek printen. Zijde, 150 bij ruim 200 cm.
Zo neemt ze het oude mee naar het nieuwe. Herinneringen gevangen deze zijden muurdoek.
De stof is hier al gewassen.
pressie. De stof is al gewassen. Het knalroze van de japanse esdoorn is al veranderd naar blauwpaars

uit kwetsbaarheid geboren

uit kwetsbaarheid geboren, op weg naar licht en nieuw leven

handgeschept papier, wol, zijde, goud

 

Mooi rood is niet lelijk…

Mooi rood is niet lelijk.
Warm? Met een internationale groep ecoprinters werken aan kleur, dat is pas warm. Een warm bad wel te verstaan. Meekrap, cochenille en indigo. In verf en verdikte vorm. Nieuwe recepten. En nieuwe vriendschappen. Hele warme vriendschappen. Daar ben ik erg blij mee. En met mijn nieuwe echt rode kleuren…

Hot? With an international group of botanical print/artist working on colors. That is just very hot. A hot bath in mean…. Madder, cocheneal and indigo. As dye and in a paste. New recipes. And new friendships. Very warm friendships. I love that. And the new very red colors….

Werken met wat er is – 2 daagse workshop ecoprint op papier

ecoprint op papier


Slow down….twee dagen ecoprinten op papier met 6 dames van de diy textileschool in Amsterdam. Wandelen naar het park. Zoeken op het schoolplein naar bladeren, bloemen en bessen om mee te werken. Twee dagen zoeken, kijken, experimenteren en ervaren.

Klaprozenjurk


Ecoprints van eucalyptus en acacia op zijdekatoen. De jurk voelt als een zomerbriesje. Helend voor de ziel, want handgemaakt en doorgestikt met zelfgeverfde zijden garens.